Mentőöv az élethez

How To Survive Life

How To Survive Life

Hogyan élj túl egy félévet külföldön?

Egy életreszóló élmény

2018. március 16. - HowToSurviveLife

A legtöbb diák fejében legalább egyszer megfordul a gondolat, hogy külföldre kellene menni tanulni. Legyen az Erasmus+, CEMS, CEEPUS, Campus Mundi vagy akármelyik másik csereprogram, a lényeg ugyan az: légy részese egy életre szóló kalandnak! De mielőtt rohamos Google keresésbe kezednél a különböző lehetőségek felderítésére itt van néhány jótanács, ami segíthet a kiutazásra való készülődésben és a külföldön töltött időd leghatékonyabb kihasználásában.

1. Informálódj előre!

Nagyon sok energiát és idegeskedést megspórolhatsz magadnak, ha még a kiutazásod előtt összegyűjtesz minden információt a célországodról, a fogadó iskoládról, a leendő lakhelyedről és általánosan a kultúráról, aminek a részese leszel. Ne feledd, a Google a barátod, de az is sokat segít, ha felveszed a kapcsolatot korábbi kiutazókkal. Így lesz egy átfogó képed a következő félévedről még mielőtt az elkezdődne.

2. Spórolj, amin tudsz!

A legtöbb esetben drágább országba fogsz utazni, mint Magyarország – ez mondjuk nem meglepő. Éppen ezért nem árt tisztában lenned a kinti árakkal és az előrelátható költségeiddel.  Valószínűleg kapsz majd valamilyen ösztöndíjat, de nagy eséllyel ez nem lesz elegendő minden kiadásod fedezésére. Így azt javasoljuk, hogy felesleges dolgokra ne költsd a pénzed. Nem kell feltétlenül minden nap a menzán enned, inkább főzz magadra és a megspórolt pénzed költheted utazásokra.

3. Felejtsd el a sztereotípiákat!

Bárhova is utazol majd, biztosan egy igazán színes, nemzetközi csapat része leszel. Ilyen helyzetben pedig könnyen támaszkodunk a különböző nemzetiségekről elterjedt sztereotípiákra. A mi tanácsunk viszont az, hogy inkább igyekezz megismerni az emberek sajátos személyiségét ahelyett, hogy beskatulyáznád őket. Te se lóháton közlekedsz és nem minden nap gulyáslevest eszel!

4. Kirándulj egyedül!

A külföldön töltött féléved során azt javasoljuk, hogy minél többet menj kirándulni! Bár nagyon jó buli a barátokkal együtt utazni, de egyedül felfedezni egy új környéket még annál is izgalmasabb. Persze nem azt mondjuk, hogy légy magányos farkas és ne is barátkozz, de hidd el, hogy nagyon sok mindent megtanulhatsz magadról egy ilyen önálló városnézés során.

5. Légy bátor!

Az utolsó jótanácsunk igazán egyszerű: ne legyél beszari! Számtalan olyan soha vissza nem térő alkalmad lesz a féléved során, amit ha elszalasztasz a ”nyusziságod” miatt, akkor életed végéig bánni fogod. Ragadd meg az alkalmat, próbálj ki új dolgokat és élvezd a kihívásokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://howtosurvivelife.blog.hu/api/trackback/id/tr2713731062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása