Mentőöv az élethez

How To Survive Life

How To Survive Life

Hogyan élhetsz túl bármilyen ünnepet?

Nem fog ki rajtunk néhány csokitojás!

2018. március 27. - HowToSurviveLife

Ünnepek! Napok, melyek nem éppen az önmegtartóztatásnak vagy egészséges életmódnak kedveznek. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de legyen szó Karácsonyról, vagy az aktuálisan közeledő Húsvétról, hajlamosak vagyunk túlzásokba esni minden téren. Ahogy a tanulással vagy a munkával is lenni szokott, minden alkalommal megfogadjuk, hogy a következő alkalommal más lesz. Majd moderáljuk magunkat, hiszen képesek vagyunk rá nem igaz?  Aztán amikor eljönnek a piros betűs napok, a fogadalmak nagy része a ködbe vész és minden egyes alkalommal ugyanúgy degeszre esszük/isszuk magunkat. Ebből fakadóan arra gondoltunk, hogy egy újabb ünnep közeledtével bejegyzésünkben olyan tippeket próbálunk nektek adni, mellyel egy picit megkönnyíthetjük és megelőzhetjük az ünnepnapok utáni nehéz regenerálódást.

1. Próbáld meg elkerülni a túlzott alkoholfogyasztást!

Talán meglepő lehet, hogy az első tippünk nem az evéssel kapcsolatos. Azonban nagyon fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a legtöbb kalóriát nem feltétlenül a szilárd ételek tartalmazzák, hanem a folyékony kalóriabombák, az alkoholos italok. Nem azt mondjuk, hogy ne koccints a családoddal, hanem hogy ne vidd túlzásba, és igyál mellé sok vizet!

2. Próbálj többször, kevesebbet enni!

Tudjuk, hogy nagyon isteni anyukád főzött sonkája vagy nagymamád mézeskrémese. Nyilván mindenből szeretnél enni, egyrészt hogy ne sértsd meg őket, másrészt mert nagyon finomak. Azonban ha mindent meg akarsz kóstolni, azt javasoljuk, hogy inkább gyakrabban fogyassz ünnepi ételeket a nap folyamán, és egyszerre inkább kevesebbet egyél. Ha pedig van választási lehetőséged, akkor válaszd inkább a soványabb húsokat. Így talán a nap végén még levegőt is fogsz kapni. :)

3. Néha mondj nemet is!

Ha már a rokonok megsértésénél tartunk, akkor szerintünk mindenképp érdemes néha a sarkadra állni és nemet mondani. Hidd el nem fognak megsértődni, ha csak később iszod meg velük a következő kört. A legnehezebb feladat pedig, hogy megpróbálj magadnak is nemet mondani. Gondold meg, hogy tényleg éhes vagy-e vagy csak a szemed kívánja a sok finomságot! 

4. Lassíts egy kicsit!

Gyakran hajlamosak vagyunk hipergyorsan elfogyasztani bármit, amit elénk raknak. Így nem jut időnk arra, hogy észleljük, ha már jól laktunk. Csak akkor vesszük észre a "csodát", amikor már mozdulni se tudunk! Ezért az tudjuk javasolni, hogy egyél lassabban, és élvezz minden egyes falatot! Így kisebb az esély arra, hogy többet fogyassz annál, mint amire ténylegesen szükséged van, vagy inkább amit fizikailag elbírsz viselni.


5. Egy kis aktivitás sosem árthat!

Az ünnepnapokat a családok többsége otthon tölti. Ha nem túl aktív a családod, akkor légy te a közösség reformere, és próbáld meg rábírni őket egy tavaszi sétára, egy kültéri programra, vagy akár egy otthon játszott játékra. Amellett, hogy kalóriát égettek (ami lehetővé teszi, hogy még többet egyetek), minőségi időt is töltötök együtt és új emlékeket szerezhettek, ami kicsit izgalmasabb mint a Saskabaré újabb része (vagy nem tudom mi szokott Húsvétkor lenni).

Végül, de nem utolsó sorban azt tanácsoljuk nektek, hogy élvezzétek az ünnepeket, a finom ételeket, a család,  és barátok társaságát, hiszen ritkán jut idő ilyenekre. Ne stresszeljetek azon, hogy ha a végén egy fél kiloval többet mutat a mérleg, hiszemnpár napon belül úgyis minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ha pedig jól esett, akkor már ne bánd! 

A bejegyzés trackback címe:

https://howtosurvivelife.blog.hu/api/trackback/id/tr2813782384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása