Mentőöv az élethez

How To Survive Life

How To Survive Life

Tuti tippek szépségápoláshoz

2018. április 07. - HowToSurviveLife

Te is szenvedtél már amiatt, mert beszáradt a szempillaspirálod? Sírtál már a kezedből kicsúszott és millió darabokra törött kedvenc púdered felett? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Ilyen szomorú és néha bosszantó dolgok mindenkivel megesnek és szerencsére van megoldás. A héten ilyen és ehhez hasonló smink katasztrófák kiküszöbölésére szedtünk össze az általunk leghasznosabbnak vélt smink tippeket.

 1. Beszáradt szempillaspirálKéptalálat a következőre: „mascara”

Remélem tudjátok, hogy higiéniai okokból egy-két havonta érdemes lecserélni a spirálotokat, de ha ezidő alatt már kezd sűrűsödni vagy beszáradni a festék, akkor csak cseppents bele kontaktlencse folyadékot/műkönnyet és az majd újra folyóssá teszi a formulát. Így újra élvezheted a kedvenc spirálodat még néhány hétig.

Bónusz tipp: Ha már nagyon csomós a szempilláidon a festék érdemes a spirálod keféjét lemosni vízzel. Így újra szépen át tudd majd fésülni a pilláidat, mint amikor vadonat új volt a spirálod.  

 nevtelen-1.jpg

 2. Kiszáradt szemceruza

A fa szemceruzák/szájkontúr ceruzák hamar ki tudnak száradni és így kellemetlen, sőt szinte lehetetlen már használni őket. Megoldás: tedd gyertya/láng fölé a ceruza hegyét pár másodpercre, hogy megmelegedhessen és újra kenhetővé válhasson. De vigyázz, nehogy túlforrósítsd mert megégetheted magad vele! 

 

nevtelen-11.jpg3. Összetörött púder

A darabokra törött púdered/szemhéjfestéked könnyen megmentheted egy kis gyógyszertárban kapható, pár száz forintos etil-alkohollal. Első lépésként próbáld minél jobban összetördelni a púdert a kompaktban (fogpiszkálóval vagy szemöldök csipesszel ez nagyon könnyű), hogy por állagú és lehetőleg egységes legyen. Ezután önts rá annyi alkoholt, hogy jól össze tudd keverni a port vele, krémes állagú, csomómentes legyen az eredmény. Egyengesd el a krémet a kompaktban. Végül fektess a krém tetejére egy papírzsepit és nyomkodj a tetejére valami lapos tárgyat (pl. pénzérmét), ami segít az alkohol felitatásában és a krém elegyengetésében, ellapításában. Ha már nem tudsz több alkoholt „kipréselni” a krémes trutyiból hagyd egy éjszakára szabadon száradni és másnapra olyan lesz a púdered, mint új korában!

 

4. Kókuszolaj, mint sminklemosó

Képtalálat a következőre: „coconut oil”Ez a kedvenc trükkünk! Fogj a kezedbe egy kis adag kókuszzsírt (szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, de a tenyered melege miatt el kezd majd feloldani) és kezd el masszírozni a szemedet, arcodat vele. Fokozatosan olajosabbá fog válni a kókuszzsír és elkezdi leoldani a sminkedet, még a vízállókat is! Ha már úgy érzed minden sminked feloldódott az arcodról, vizezz be egy törülközőt (langyos vízzel a legkellemesebb) és kezd el letörölni az arcod és a szemeid. Végül öblítsd le az arcod és voliá: tiszta és hidratált bőr. Ráadásul egy teljesen természetes arctisztítót használtál, amiért hálás lesz a bőröd!


Képtalálat a következőre: „hair donut”5. H
ajfánk, mint ecsettisztító

Biztosan ismeritek a hajfánkot, egy időben nagyon felkapott volt. Tudjátok ezzel lehet szabályos balerina kontyot csinálni. De a sminkecseteitek ideiglenes tisztítására is tökéletes! Csak huzogatsd végig, dörzsöld jól bele a hajfánkon az ecseteid sörtéit és a színpigmentek beleragadnak majd a fánk anyagába. Így akár egy teljes füstös szemsminket is elkészíthetsz egyetlen ecsettel!

 

A listát még folytathatnánk a végtelenségig, de szerintünk ezek voltak a leghasznosabb sminkelési tippek, amik a mindennapok során is jól jönnek. Reméljük kipróbáljátok legalább az egyiket! Ha nektek is vannak jól bevált trükkjeitek, osszátok meg velünk kommentben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://howtosurvivelife.blog.hu/api/trackback/id/tr313816056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása