Mentőöv az élethez

How To Survive Life

How To Survive Life

Hogyan mentsük meg az odaégett edényünket?

Internetes tippek tesztelve!

2018. március 03. - HowToSurviveLife

Múlt héten írtunk arról, hogy az egyetemi évek átvészeléséhez mire van szüksége az embernek. Ezen a héten pedig, egy olyan problémára kerestük a megoldást, amivel szinte mindenki találkozott már, aki a zacskós levesnél összetettebb ételt próbált elkészíteni. Elég csak pár perce elkalandozni, vagy, ahogy velem is megesett, kicsit elaludni és már kész is a baj. A konyha szerencsére nem gyulladt ki, de az edény aljára vastagon odaégett a vaníliapuding. Ilyenkor egy dolgot tehetünk csak:

Na jó, nem. Az esetek nagy részében megmenthető még az az edény is, aminek már gondolatban búcsút intettél. Rövid internetes keresgélés és a tapasztalt nagyik megkérdezése után úgy döntöttünk, hogy négy módszert próbálunk ki. Íme, a tesztalanyunk teljes pompájában.

1. MOSOGATÓSZERREL VALÓ FORRALÁS

Ez a módszer általában működik, amikor csak minimálisan égettünk le valamit. Néhány perc forralás után könnyen fel lehet szedni az odaégett ételmaradékot egy fakanál segítségével. A mi esetünkben azonban, szinte hatástalannak bizonyult ez a trükk, ezért tovább kellett próbálkoznunk egyéb kreatív megoldásokkal.

A leégett puding tehát csak nagyon kis részét sikerült felszedni a mosogatószeres forralás után, így jött a következő módszer, amire a nagyik esküdtek, a szódabikarbóna és ecet kombinációja.

 

 2. SZÓDABIKARBÓNA - ECET

Ez, az a praktika, ami akkor is be szokott válni, amikor a mosogatószeres forralás már nem. Bármilyen makacs foltot, odaragadt zsíros pecsétet felszedhetünk ezzel a kombinációval, ezért ezt a leleményes módszert próbáltuk ki másodikként. Ez még az előző eljárásnál is egyszerűbb. Az edény alját beszórjuk szódabikarbónával majd ecetet öntünk rá és pár percig hagyjuk hatni. Az ecet, savas hatása miatt a szódabikarbóna rögtön felpezseg, ahogy ráöntjük. Az eredményt az alábbi képeken láthatjátok.

A mosogatószeres megoldáshoz képest lényegesen több leégést szedett fel, de még mindig nem az igazi, tulajdonképpen még így is használhatatlan volt az edény, úgyhogy folytattuk a próbálkozást.

3. SÓ ÉS CITROM

Itt igazából nem sok változásra számítottunk, hiszen az előző módszerekhez képest ez meglehetősen enyhe összetételnek számít. Mindössze annyi a dolgunk, hogy az edény alját beszórjuk vastagon sóval, majd egy félbevágott citrommal dörzsölni kezdjük. Valóban nem sok változás történt, de legalább citromillatú lett az edény :)

Végül, miután már a legelterjedtebb edénytisztítási módszerek sorra kudarcot vallottak, úgy döntöttünk, hogy adunk egy esély a titokzatos varázsszernek, mégpedig a kólának.

 

 4. KÓLA

Az edényt egy éjszakára kólába áztattuk, majd másnap reggel fakanállal kicsit megkapargattuk. Az eredmény magáért beszél.

A tesztünkből tehát egyértelműen kiderül, hogy a kólában való áztatás a legjobb megoldás, ha ennyire sikerült leégetnünk a vaníliapudingot. Szerintünk elgondolkoztató, hogy ha erre képes akkor az emberi szervezetre milyen hatással lehet.

Ha van a tarsolyotokban bármilyen egyéb trükk, ne habozzatok megosztani velünk. Reméljük hasznosnak és tanulságosnak találtátok eheti bejegyzésünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://howtosurvivelife.blog.hu/api/trackback/id/tr7213711090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása