Mentőöv az élethez

How To Survive Life

How To Survive Life

Hogyan éljük túl a másnapot!

2018. április 15. - HowToSurviveLife

Mindenkivel előfordult már, hogy egy átmulatott éjszaka után bizony a másnap már nem volt annyira kellemes, mint azt reméltük. Fejfájás, émelygés, étvágytalanság, gyomorégés?  De mit lehet tenni ilyenkor, hogy egy kicsit jobban érezzük magunkat? Összeszedtünk pár tippet, ami talán segíthet!

su2.png1. Víz. Az egyik legismertebb tény, hogy az alkohol dehidratál. A legtöbb esetben ez a dehidratáltság okozza a másnaposság érzetét, ezért nem árt, ha már buli közben is gondoskodunk a megfelelő folyadék utánpótlásról és egy-egy ital közé beiktatunk egy pohár vizet is. Ha viszont a buli hevében elfelejtettél vizet inni, akkor se bánkódj, mert a víz másnap reggel is hatásos módszer. Hidd el, a tested megköszöni és enyhíti a másnapi rossz közérzetet!

 

20986.jpg2. Meleg leves. A következő legjobb fegyverünk a másnaposság ellen a hétvégi húsleves. Pótolja a nátrium- és káliummennyiséget, amit az alkohol eltüntetett a szervezetünkből, melegsége pedig enyhíti a háborgó gyomrunkat. Fontos megemlítenünk, hogy ilyenkor kerülni kell a zsíros ételek fogyasztását, hiszen elég gondja van ilyenkor a szervezetünknek az alkohol lebontásával, ne nehezítsük még a zsíros ételekkel fogyasztásával is! Ilyenkor inkább a könnyű ételeket részesítsük előnyben!

 

f12339a61d41d5575a63315d71ead787.jpg3. Kávé vagy kóla? Rengeteg helyen lehet olvasni, hogy egy jó kávé segíthet a másnaposságunkon, viszont nem ajánlatos a fogyasztása két dolog miatt is. Egyrészről a kávé vízhajtó hatású, azt pedig megéri elkerülni egy átmulatott éjszaka után, másrészről pedig izgatja a gyomor nyálkahártyáját, ezért megeshet, hogy ahelyett, hogy jobban lennénk, könnyen találhatjuk magunkat a vécé felett gubbasztva. Meglepő, hogy a kávéval ellentétben a kóla igenis jót tehet a másnapos gyomorral, ugyanis megnyugtatja a gyomrot.

 

womens-walking-shoes.jpg

4. Séta a szabadban! Az egyik legnehezebb feladat másnap aktivizálni magunkat. Ilyenkor a legtöbbször csak zombiként járkálunk a lakásban és várjuk, hogy újra az ágyba dőlhessünk. Persze fontos a megfelelő alvás is, de ha képesek vagyunk egy kis testmozgást végezni másnaposan, azzal csak felgyorsítjuk a méreganyagok kiürülését a szervezetünkből és hamarabb érezhetjük magunkat jobban. Fontos tanács, hogy ilyenkor ne vigyük túlzásba a testedzést, elég egy kis séta is a szabadban, máris sokat segítettél a szervezetednek!

 

pickling-05a9550f-042d-4611-8851-14dc272b021-resize-750.jpeg5. Uborkalé. Tudom. Elsőre furcsán hangzik és abban is biztos vagyok, hogy nem mindenki képes meginni egy savanyúság levét, viszont vannak, akik esküsznek rá, hogy enyhíti a másnapossági rosszullétet.

 

cut-fruits.jpg6. Gyümölcslé. A gyümölcslevek fruktóz tartalmuk miatt segítenek az alkohol lebontásában. A legjobb, ha frissen facsart gyümölcsleveket részesítjük ilyenkor előnyben, hiszen sokkal több vitamin van bennük, mint bármelyik bolti gyümölcslében lehet.

 

quick-and-easy-french-toast.jpg7. Szénhidrát. Pirítós, burgonya, keksz... csak hogy néhány példát mondjak a másnaposság elleni szénhidrát bevitelére. Mint már említettem, felejtsd el a zsíros ételeket másnap. A szénhidrátok a barátaid ilyenkor, mert enyhítik a rosszullétet és segítik az alkohol lebontását a szervezetben!

+1. Mértékletesség. Talán a legnehezebb feladat a a mértékletesség betartása, főleg egy jó társaságban könnyen lecsúszik észrevétlenül pár pohár ital. Ne keverj mindenféle alkoholt, hiszen minél jobban kevered a különböző alkoholokat, annál rosszabb lesz másnap felébredni!

Persze nincs tökéletes megoldás! Mindenkinek más a "csodaszere" a másnaposság ellen, megeshet, hogy ami az egyik embernek bejön, az a másiknak biztosan nem segít. Ha még van valamilyen tuti tippetek, osszátok meg velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://howtosurvivelife.blog.hu/api/trackback/id/tr5013836266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása