Mentőöv az élethez

How To Survive Life

How To Survive Life

Hogyan éld túl az egyetemet?

2018. február 24. - HowToSurviveLife

Az első diplomán túl már azt hiszed a következő könnyebb lesz. Rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Sosincs megfelelő teljesítmény, sosincs elég idő vagy energia, sosincs tiszta lelkiismeretű diák. Ha azt hitted, hogy az érettségi egy nagy megpróbáltatás, akkor a félévente ismétlődő vizsgaidőszakról ne is beszéljünk! Persze mindenki szörnyen boldog, amikor kiderül, hogy felvették a kiszemelt egyetemre, azonban ez az öröm nem tart sokáig. Az első komolyabb megpróbáltatások alkalmával már azon agyalsz, hogy „biztos szükségem van nekem erre?” vagy „inkább dolgozok a Mekiben”. De ha mégis úgy döntenél, hogy maradsz az iskolapadban, akkor itt van néhány tipp, hogyan is éld túl a felsőoktatást!

1. Barátok és ismeretségi kör!
Miért is van szükséged rájuk? Lehet, hogy elsőre az jut eszedbe, hogy milyen jó egyetemi bulikba mehettek el együtt, azonban a megfelelő emberek megtalálása kulcsfontosságú az egyetemen! Mindig vannak olyan emberek, akik mindent pontosan tudnak, csoda jegyzetük van, mindent meg tudnak szerezni vagy egyszerűen csak okosabbak nálad. Velük sokkal egyszerűbb átmenni egy-egy vizsgán és még a tanulás is élvezetes lehet!


2. Kávé! Kávé! Kávé!
Az egyetem alatt biztos vagyok benne, hogy az egyik legjobb barátod a kávé lesz! (Ha pedig valami véletlen folytán nem szeretnéd a kávét, akkor pedig az energiaital. De úgyis megszereted a kávét!) Nem véletlen, hogy minden egyetemen találsz kávéautomatát vagy a büfében széles kávékínálatot. Ők is tudják, hogy szinte lehetetlen az iskolát egy jó kávé nélkül átvészelni vagy reggelente felébredni.

coffee-girl-vector-illustration-cute-blonde-cartoon-style-holding-cup-tea-72367327.jpg3.Határidőnapló! 
Most még nem is gondolod, hogy egy félév alatt mennyi feladat összegyűlhet és a sok tudás mellett, amit a fejedbe tömnek, akkor már nem jut hely a határidők eltárolására is. Természetesen a tanárok pedig nem fogadnak el olyan kifogást, hogy valamit elfelejtettél. Miért vagy egyetemen, ha még ennyit sem tudsz megjegyezni? Ez persze csak szerintük ilyen egyszerű. Én bármit képes vagyok 5 másodperc alatt kimosni az agyamból. Huss!


4.Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra!
Ha mindent az utolsó pillanatra hagysz, akkor megbolondulsz! Miért? Mert az egyetemeknek van az a varázsa, hogy véletlenül minden határidő egyszerre jár le, minden ZH egy napra esik, te pedig azt sem tudod, mibe kezdj bele először. Felejtsd el a pánikot, azzal csak az idődet pazarolod, az idő pedig kincs!

5. Word, Excel, PowerPoint.
Barátkozz meg velük. Mostantól a mindennapjaidba is beépülnek ezek a remek programok. Valahogy pedig a szakdolgozatodat is meg kell írnod!

Élvezd! Tudom, hogy a fentiek alapján nem úgy tűnik, mint amit annyira lehetne élvezni, de hidd el, ha végre túl leszel az egészen, teljesen máshogy fogod látni az egyetemi éveidet. A munkahelyi mókuskerékbe való bekerülés után lehet, hogy még vissza is sírod a boldog egyetemi éveket!

A bejegyzés trackback címe:

https://howtosurvivelife.blog.hu/api/trackback/id/tr4213694060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása