Mentőöv az élethez

How To Survive Life

How To Survive Life

Hogyan éld túl a legdurvább szituációkat?

Tévhitek és igazságok

2018. március 10. - HowToSurviveLife

Hogyan úsznál meg egy cápatámadást? Mit tennél, ha lezuhanna a repülő, amin utazol? És mi lenne, ha beszakadna alattad a jég? Biztos mindegyikünk gondolkozott már azon, hogy mit tenne, ha akciófilmhez hasonló extrém szituációkba kerülne. A filmekből már-már klisé szerű és elcsépelt trükköket leshetünk el, melyek – lássuk be – nem valószínű, hogy a való életben is segítségünkre lehetnek. Ezen a héten szeretnénk titeket kicsit extrémebb vizekre kalauzolni. A mindennapok szürkesége után, most olyan tippeket osztunk meg veletek, melyekkel az elképzelhetetlen helyzetek is átvészelhetők!

1. Ha megmarna egy kígyó
A filmek és sorozatok tanításai szerint érdemes rögtön kiszívni a mérget, ha túl akarjuk élni. Ez a valóságban azért nem állja meg a helyét, mert fizikailag képtelenség olyan gyorsan kiszívni a mérget, hogy ne terjedjen szét a véráramba. Ebbe a technikába pedig még az is belehalhat, aki a „szívás” tevékenységét végzi. Ezért a legokosabb, ha rögtön mentőt hívunk és biztosítjuk, hogy a marás helye a szív szintje alatt maradjon.

 2. Ha eltévednél a vadonban
Ne kezdjünk rögtön élelem után kutatni! Miért is tennénk? Testünk állapotától függően akár 6 hétig is kibírhatjuk étel nélkül, azonban víz és fedezék nélkül semmiképp. Spoilerveszély! A moha nem csak a fatörzs északi oldalán nő és nem ehetünk meg bármit, amit az állatok is megesznek. A tanulság tehát, hogy mindenképp találjunk vizet, lehetőleg tartsunk magunknál GSP-t vagy iránytűt, és ne együnk meg bármit. De ha rám hallgattok, egyáltalán nem is mentek a vadonba! :)

3. Ha megtámadna egy vérszomjas medve
Tudom mit gondoltok, tettessük magunkat halottnak, az mindig beválik nem igaz? Sajnos azzal, hogy halottnak tettetjük magunkat még jobban felidegesíthetjük az állatot, hiszen nem távozunk az általa őrzött területről. Támadás esetén próbáljunk meg minél csendesebben és észrevétlenül elosonni vagy hátrálni. Így talán az óriásmackó nem fog minket széttépni.

4. Ha zuhan a repülő
Ez talán az egyik legijesztőbb és legvalóságszerűbb helyzet, amivel találkozhatunk. Nem csoda, hogy sokan félnek a zuhanás lehetőségétől. Legtöbb esetben azonban nem a zuhanás hanem a tűz miatt veszhet oda a legtöbb embert. Ezért, ha a gép lezuhant és valamilyen csoda folytán túléltük, fontos minél hamarabb elhagyni a fedélzetet. Nagy segítséget nyújthat, ha előre pontosan kiszámoljuk, hogy milyen messze, hány ülésre van a vészkijárat, hiszen gomolygó füstben csak erre hagyatkozhatunk. A legjobb tanács - amit valószínűleg magatoktól is tudtok - hogy figyeljetek a légiutas kísérő utasításaira, hiszen nem azért mondják el minden alkalommal, mert idegesíteni akarnak, hanem hogy nem várt esetekben is képben legyünk.

5. Cápatámadás esetén
És ha már állatok, akkor győzzük le a vizek legveszedelmesebb ellenségét. Sokan talán azt tanácsolnák, hogy verjük orrba a bestiát. Aki próbált már vízben ütni, vagy akár sétálni, tudhatja, hogy minden mozdulat lelassul a vízben. Ehelyett tehát próbáljunk belekapni a szemébe vagy a kopoltyúréseibe és imádkozzunk, hogy hatásos legyen.

A legalapvetőbb tanács, amit adni tudunk, hogy próbáljátok minden helyzetben megőrizni hidegvéreteket és nem pánikolni. A pillanat hevében is meg kell próbálnotok hideg fejjel gondolkodni és mély levegőt venni. Ha van bármilyen további ötletetek vagy tippeket, amit hasznosnak találtok, ne habozzatok velünk kommentekben vagy a facebook oldalon megosztani. Kövessetek minket továbbra is az életmentő ötletekért. :)

Forrás:
http://www.iflscience.com/editors-blog/10-survival-myths-that-might-get-you-killed/
http://www.borsonline.hu/aktualis/tulelesi-tippek-a-legdurvabb-helyzetekre-ugras-helyett-fekudjunk-le-a-zuhano-liftben/131659
https://www.artofmanliness.com/2013/07/30/how-to-survive-a-plane-crash-10-tips-that-could-save-your-life/

A bejegyzés trackback címe:

https://howtosurvivelife.blog.hu/api/trackback/id/tr9013728192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása